Св. Валентин – на италиански San Valentino – в Италия се празнува както в Щатите, Западна Европа, а вече и на много други места по света. Празникът чества обичта на влюбените и е повод двойките да прекарат романтично време заедно.

italia lyubov

Снимка: maculato

Интересна традиция, която се следва на места в Италия (а и във Великобритания), става повод млади девойки да стават сутрин преди изгрев. Хората вярвали (някои може все още да вярват), че първият мъж, който девойката види в деня на Св. Валентин, или някой, който прилича на него, ще се омъжи за нея в рамките на една година. Поради тази причина, момичетата ставали рано-рано и заставали до прозореца в очакване на своя жених.

Имайте предвид, че по това време на годината слънцето изгрява около 7:30. Не е чак такъв подвиг да го изпревариш :)

Както на много места по света, в Италия в il giorno della festa degli innamorati двойките често избират да излязат за вечеря навън. Ресторантите са пълни с червени и розови балони, панделки, конфети и, разбира се, ентусиазирани влюбени. Менюто почти винаги съдържа риба и ракообразни, защото се смята, че са силен афродизиак! 

Ако и Вие сте избрали да празнувате навън, приемете нашата любезна покана да споделите Деня на любовта с нас!

Във Forno Cipollini на пл. Журналист ще Ви очаква следното меню на любовта:

Антипасто: Карпачо от сьомга 

Предястие: Ризото с ягоди

Десерт: Фокача с маскарпоне и нутела и Тирамису с ягоди

За резервации: ☎ +359 87 723-3032

Ако пък случайно не сте в София, а се намирате в Тоскана по това време на годината, отскочете до малкото градче Pienza – там ще откриете ето тази очарователна малка уличка, която целогодишно напомня, че любовта е на особена почит в Италия:

pienza_amore

Comments are closed.