Новини

Информирайте се за новините около фурната на Cipollini

Честит рожден ден, Forno Cipollini 2!

Второто късче от Тоскана в центъра на София вече е на една година! След като Forno Cipollini на ул. Оборище отесня за всички любители на истинския италиански дух и атмосфера, преди точно една година врати отвори и Forno Cipollini на пл. Журналист.

На едно от най-емблематичните местенца в центъра на София успяхме да създадем една малка Тоскана. Фурната работи безотказно вече 365 дни, за да изпече най-италианските пици в радиус от поне 100 километра – тънка, хрупкава коричка, малко, но внимателно подбрани и дозирани добавки.

0 (2)

Нескромно ще се похвалим, че през последната година успяхме да създадем страхотен екип – в кухнята се вихрят в сплотен тандем Крис и Масимо. С характерна само за италианците страст двамата следят тенденциите в италианската кухня и не се бавят да ги изпробват и предоставят на нашите гости. Меги и екипът в салона успяват да създадат позитивна и приятелска атмосфера, която предразполага за вълнуващи разговори и шумен смях!

По отношение на храната – наблегнахме на италианските специалитети. Успяхме да създадем традиция, която очаквате – обедният пакет е разнообразен и свеж всеки ден, съобразен със сезона и с винаги свежи продукти. В петък по традиция и без изключение предлагаме италианска рибена супа, която обожавате!

Угодихме Ви и по време на постите със специално вегетарианско (постно) меню. Специални предложения имаше и за Никулден, Св. Валентин, а за Великден пекохме цяло агне на дъбови дърва!

Едно от големите удобства, които успяхме да създадем е възможността да Ви доставим от любимите пици вкъщи и в офиса! Вече можете да си  поръчате през сайта на foodpanda.

Щастливи и доволни си честитим днес рождения ден и с нетърпения очакваме предизвикателствата и радостите на следващата годна! Благодарим Ви, че бяхте до нас и направихте Forno Cipollini това, което е!

Buon compleanno e tanti auguri!

Пиците на Чиполини вече и вкъщи с Foodpanda

Знаем, че атмосферата във Forno Cipollini е незаменима и знаем, че тя е една от основните причини да идвате често при нас. Знаем обаче и че пиците ни са номер едно и всеки заслужава да може да си похапне дори и от вкъщи или офиса!

Forno Cipollini вече е сертифициран партньор на Foodpanda

Forno Cipollini вече е сертифициран партньор на Foodpanda

С радост ви съобщаваме, че вече може да поръчате от страхотните пици на Forno Cipollini вече и за вкъщи и офиса! Както винаги, не правим никакъв компромис с качеството и за доставката разчитаме на Foodpanda. Пиците ще потеглят към Вас мигновено след изваждане от дъбовата фурна на пл. Журналист, за да пристигнат до дома или офиса Ви топли и свежи. Доставаката е гарантирана до 1 час. Можете да платите онлайн и няма минимална сума за поръчка.

Можете да разгледате нашето меню и да поръчате онлайн от този линк: https://www.foodpanda.bg/restaurant/v0li/forno-cipollini-pl-zhurnalist

Ако пък искате да изтеглите приложението на Foodpanda за мобилния си телефон, последвайте един от тези линкове:

  • за IOS: https://goo.gl/Y24Nns
  • за Android: https://goo.gl/3LDJG3
  • за Windows: https://goo.gl/GBcDn6

Ако пък Ви се излиза навън и искате да се почувствате като сред свои, ще очакваме Вас и цялата Ви компания на:

ул. Христо Смирненски 48, София, за резервации: ☎ +359 87 723-3032 и на

ул. Оборище 36A, София, за резервации: ☎ +359 88 777-8464

Работим всеки ден от 12:00 до 23:00. Следете във Фейсбук и обедните ни предложения в работните дни!

Цяло агне на дъбови дърва за незабравим Великден в София

Кога беше обратното броене в новогодишната нощ, кога дойде Великден? Времето тече безмилостно бързо и ни предизвиква да го следваме. Дойде време да планираме Великденските празници!

Онези от Вас, които избирате да останете в любимата София, вероятно знаете – тя ще бъде празна, спокойна и разкошна! Ние пък няма да оставим Великденското Ви забавление на случайността и отсега Ви отправяме специално предложение, на което трудно ще устоите!

На 12-ти и 13-ти във фурната на Forno Cipollini на пл. Журналист ще печем на дъбови дърва не пици, а крехко агнешко!

Ние сме убедени, че празничната трапеза не е просто храна. Тя е преживяване. Преживяване, което споделяме с най-специалните хора. Точно поради тази причина от рано мислим за празника и за това как да го направим повече от обикновено ядене.

Резервирайте още сега маса за Вашата компания и се пригответе да посрещнете цяло печено агне! То ще пристигне с хрупкава коричка и сочна плънка. А по пътя от фурната до Вашата трапеза ще носи неустоим аромат!

И, за да бъде изживяването пълно, ще Ви напомним да оставите малко място за уникалната козуначена торта!

За резервации: ☎ +359 87 723-3032, Forno Cipollini (пл. Журналист).

Ето и целия празничен паДимитър Труканов-Трукан кет:

Великденско меню/ куверт с цяло печено агне във Форно Чиполини

Вегетарианско меню за Великденските пости

Великденските пости са най-важните пости в православното християнство. Специално за онези от Вас, които сте решили да пречистите душата и тялото си в дните до Великден, приготвихме вегетарианско меню, което е изцяло съобразено с Великденския пост. Продуктите, които използваме, както винаги са свежи и от най-високо качество.

В допълнение към Вегетарианското меню, в рабтните дни ще приготвяме различнен обеден пакет от предястие и основно, а на 25-ти март (Благовещение) и 5 април (Цветница), когато църквата позволява, ще приготвяме за Вас и рибни ястия, собразени с великденските пости.

С намигване Ви напомняме, че безгръбначни животни (охлюви, миди, октоподи и др.) се считат за постни храни. А ние сме експерти в приготвянето им целогодишно ;)

Вегетарианското постно меню е на Ваше разположение всеки ден във Форно Чиполини на пл. Журналист.

И това не е всичко! За онези от Вас, които сте верни почитатели на нашите хрупкави пици, предлагаме и постна пица – с доматен сос и зеленчуци.

ВЕГАН / ПОСТНА ПИЦА ОТ Форно Чиполини

Ето и вегетарианското постно меню:

vegetariansko menu

За резервации: ☎ +359 87 723-3032, Forno Cipollini (пл. Журналист)

 

Италианците и Св. Валентин

Св. Валентин – на италиански San Valentino – в Италия се празнува както в Щатите, Западна Европа, а вече и на много други места по света. Празникът чества обичта на влюбените и е повод двойките да прекарат романтично време заедно.

italia lyubov

Снимка: maculato

Интересна традиция, която се следва на места в Италия (а и във Великобритания), става повод млади девойки да стават сутрин преди изгрев. Хората вярвали (някои може все още да вярват), че първият мъж, който девойката види в деня на Св. Валентин, или някой, който прилича на него, ще се омъжи за нея в рамките на една година. Поради тази причина, момичетата ставали рано-рано и заставали до прозореца в очакване на своя жених.

Имайте предвид, че по това време на годината слънцето изгрява около 7:30. Не е чак такъв подвиг да го изпревариш :)

Както на много места по света, в Италия в il giorno della festa degli innamorati двойките често избират да излязат за вечеря навън. Ресторантите са пълни с червени и розови балони, панделки, конфети и, разбира се, ентусиазирани влюбени. Менюто почти винаги съдържа риба и ракообразни, защото се смята, че са силен афродизиак! 

Ако и Вие сте избрали да празнувате навън, приемете нашата любезна покана да споделите Деня на любовта с нас!

Във Forno Cipollini на пл. Журналист ще Ви очаква следното меню на любовта:

Антипасто: Карпачо от сьомга 

Предястие: Ризото с ягоди

Десерт: Фокача с маскарпоне и нутела и Тирамису с ягоди

За резервации: ☎ +359 87 723-3032

Ако пък случайно не сте в София, а се намирате в Тоскана по това време на годината, отскочете до малкото градче Pienza – там ще откриете ето тази очарователна малка уличка, която целогодишно напомня, че любовта е на особена почит в Италия:

pienza_amore

3 начина да подобрите продуктивността си на работното място

Всичко изглежда перфектно след сутрешната доза кофеин. С напредването на деня обаче, нещата по-скоро се влошават – пада тонусът Ви, все по-често губите концентрация, на моменти дори се улавяте, че мислите Ви блуждаят навсякъде другаде, но не и посъщество.

Подсказваме Ви 3 неща, които ще ви помогнат да подобрите ефективността на работното Ви място във втората (по-тежката) половина от деня. Достатъчно е само да се възползвате от полагащата Ви се обедна почивка! В динамичното ежедневие на градския човек обедната почивка често е мисия невъзможна. Но пък е необходима за нашето физическо и емоционално здраве, убедени сме от личен опит!

обедна почивка

обедна почивка

1. Хранете се в обедната почивка:

Звучи логично, но често го пренебрегваме. В бързината и заетостта често се отказваме от обяда. Използваме почивката, за да свършим някоя лична задачка или да наваксаме с изоставащите служебни ангажименти. Дори да сте на диета, не се отказвайте от обяда. Храната е важна! Още повече, добрата храна ще подобри продуктивността Ви в останалата част от деня.

2. Медитирайте в обедната почивка:

Вероятно си представихте килимче и полугол човек в поза Лотус. Не, медитацията е нещо доста по-просто. Достатъчно е да изключите от мозъка си мислите, които Ви напрягат. Станете от компютъра, оставете настрана смартфона. Фокусирайте се върху обяда си. Поне за десет  минути.  Това ще подобри не само храносмилането, но и ще помогне на мозъка да си почине от мислите за работа.
Времето, прекарано в хранене (само хранене) не е загубено време!

3. Разходете се в обедната почивка

От вкъщи в колата и от колата в офиса. Всички го правим. И се оплакваме. Алтернативата е гонене на градски транспорт, което не е по-малко стресиращо.  Много лесно може да добавите повече движение в ежедневието си като излезете от офиса и се разходите до някое приятно местенце, където да обядвате. Може да отнеме 10-15 минути повече, но пък ще „проветри“ мозъка Ви и ще раздвижи соковете на тялото Ви.

Със сигурност има още добри причини да станете от стола, да излезете от офиса и да похапнете здравословна и топла храна в обедната почивка. Но нима тези не са достатъчни?!

ТЪРСИ СЕ: Помощник готвач – студена кухня

Forno Cipollini (ул. Оборище, 36А) търси свежо попълнение в своя професионален екип: помощник готвач – студена кухня.

ТЪРСИ СЕ: Помощник готвач – студена кухня

Ако си енергичен и свеж, ако имаш желание да се учиш от майстора на италианската кухня – Анджело Чиполини, ако искаш да станеш част от екипа на Автентичният италиански ресторант в София, побързай да се свържеш с нас!

Задълженията на помощник готвач – студена кухня включват:

1. Първична обработка на продуктите.
2. Почистване и нарязване на зеленчуци – ръчно или машинно.
3. Приготвяне на десерти и салати.
4. Грижа за съхранение на продуктите и готовата продукция.
5. Поддържане на работното място.
6. Други конкретни задачи, свързани с длъжността.

Необходимо е да имаш завършено поне средно образование и 3 години стаж като помощник готвач.

Изпрати своeтo СV на имейл: fornocipollini@abv.bg с актуална снимка или се свържи с нас на телефон: 0899990770. Ако те харесаме, ще се свържем с теб!

Работата е на пълен работен ден, а мястото е на адрес: Forno Cipollini, ул. Оборище 36А.

Повече за Forno Cipollini прочетете тук.

Традиционната коледна трапеза в Тоскана

Трудно е да посочим нещо, което е специфично за цяла Италия по Коледа. Всеки регион си има традиции. Дори празничният ден не е еднакъв за всички! Повечето семейства се събират на 25-ти на обяд, но има и такива, които традиционно празнуват през вечерта на  24-ти.

Меги Джорджи  - управител на Forno Cipollini 2 (пл. Журналист) - ни разказва какво се яде в Тоскана. Една типична трапеза включва:
  • За начало – кростини от пилешки дробчета, прошуто и други салами crostini са типично италианско предястие, подобно на брускети. Разликата е, че за bruschetta хлябът се реже по-дебело и се маже със зехтин и чесън, а кростините са по тънки и нямат чесън. 

crostini negri

  • Следват тортелини в бульон от петел и зеленчуци,
  • После петел, гарниран със зелен сос от магданоз, аншоа, оцет, зехтин, каперси и стар хляб и
  • паста гарнирана с рагу.

Една от любимите рецепти на Меги, характерна за коледните празници в Тоскана е пълнена пуйка. В плънката се слага кайма, яйца, пармезан, магданоз, стафиди, сол, пипер и – най-любопитното – стар хляб накиснат в прясно мляко! Пече се във фурната дълго и търпеливо :)
Накрая, на трапезата никога не липсват:

  • панетоне – италиански коледен козунак,
  • пандоро – „pan de oro“ или златен хляб е друг традиционен сладкиш,
  • панфорте или „силен хляб“ (познат като малката гордост на Тоскана) и, разбира се,
  • просеко – prosecco – традиционно пенливо вино!
Нещо типично, което може да отличим, и съвсем нехарактерно за България е, че много семейства избират ресторант пред домашната трапеза. Макар да отнема малко от семейния дух на празника, това означава по-малко работа за домакините и повече време и пространство за забавление!

Защо не предлагаме пици между 16:30 и 18:30

Ресторантът не предлага пица между 16:30 и 18:30 часа.

Сигурно сте срещали този надпис в менюто на Forno Cipollini. Вероятно сте се запитвали „Защо ли?“.

Бихме могли да кажем нещо екзотично като например:

Стара италианска поговорка гласи, че е редно пица да не се приготвя по това време.

Може също да сътворим мит за пицаря, който се възползва от следобедна дрямка точно по едно и също време всеки ден. Такава история би подхождала много на колоритния Мистър Анджело Чиполини.

Фурна Чиполини

Истината обаче е съвсем простичка.

Фурната има нужда от почивка или както казва Меги от Forno Cipollini на пл. Журналист:

Не може 12 часа на 300 градуса!

Ако сте посещавали Forno Cipollini, не може да не сте я забелязали. Тя е автентична. Тя е специална. Тя е в центъра на събитията и всякаш всичко се върти около нея. Тя е фурната, която доставя хрупкавата коричка на нашите пици. Тя е Фурната на Чиполини!

Именно затова, след като е осигурила най-добрата пица за Вашия обяд, ние я оставяме да се освежи и подготви за вечерта. Защото е специална и защото не можем да си позволим да направим компромис с Вашата вечерна пица!

Ето така, с грижа на добър стопанин, ние даваме почивка на нашата фурна. Тя пък, от своя страна, всеки път безпогрешно доставя наслада на най-важните за нас – нашите клиенти!

Обедно меню на пл. Журналист

След като това лято официално отвори врати Forno Cipollini 2 на пл. Журналист, решихме да направим нещо по-специално за Вас там! Така се роди идеята за обедно меню.

Пл. Журналист се намира в една доста централна и оживена част на столицата. Всички Вие, които работите, живеете и учите тук, имате нужда от нещо свежо и хранително, което да поднови силите Ви по обяд. С дългогодишен опит и вроден талант Маестро Грассо съставя за Вас всеки ден обедно меню в пакет от супа и основно.

obedno menu Jurnalist

Обедното меню на пл. Журналист е:

  • свежо и прясно приготвено всеки ден,
  • достатъчно хранително,
  • традиционно италианско,
  • сервирано бързо и с усмивка и
  • на добра цена!

Разбира се, пълното меню на Forno Cipollini е на Ваше разположение по всяко време, а пиците ни са все така вкусни и по обяд!

Харесайте страничката на Forno Cipollini във Facebook, за да следите всеки ден какво сме Ви приготвили в пакета обедно меню!

Benvenuto e buon appetito!